Акција уређења станице Београд Доњи Град

У железничкој станици Београд доњи град, 07. јуна, „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. започела је велику акцију рашчишћавања и одвожења привремено депонованог половног и старог материјала, скинутог због изградње пројекта „Београд на води“.

Акција уређења станице Београд Доњи Град

Велики део материјала је уклоњен и превежен у станицу Макиш ранжирна, док ће преостали део бити пренет на локације предвиђене за санације постојећих локалних и регионалних пруга. Током ове акције рашчишћавања, наши радници су упоредо радили на уређењу вегетације и сузбијању корова.

Акција уређења станице Београд Доњи Град

Међутим, велики проблем са којим се сусрећемо је коришћење „дивљих“ прелаза, преко чак седам колосека од стране житеља насеља „25. мај“, иако се на само пар метара од поменутих нелегалних прелаза, налази пешачка пасарела, намењена за безбедан прелаз на другу страну железничког комплекса. Решавање ове ситуације је отежано, услед учесталих уништавања и крађа заштитне ограде, која физичи дели стамбено насеље од железничког комплекса што је и створило „услове“ за формирање оваквих противзаконитих прелаза. Наредни корак нашег предузећа је поправка и поновно постављање делова отуђене ограде у најкраћем временском периоду.

Акција уређења станице Београд Доњи Град

Tакође „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. као друштвено одговорно предузеће, упутило је апел житељима овог дела града, да за прелазак преко колосека, користе искључиво пешачку пасарелу, јер је то једино исправно и безбедно.

Posted in Вести and tagged .