У железничкој станици Шид, тешко повређени мигранти, приликом покушаја илегалног преласка преко државне границе

Јутрос, у 06.50 часова, у железничкој станици Шид, дошло је до тешког инцидента код теретног воза, на седмом колосеку, који је у свом саставу имао празну цистерну. Наиме, празна цистерна, која је претходно  превозила опасну материју ХЕКСЕН (ХЕКС – 1 – ЕН) 3,II, враћала се из Панчева за Антверпен у Белгији, требала је да послужи мигрантима, приликом њиховог илегалног преласка преко државне границе, у Републику Хрватску.

Изласком на лице места затечена су четири НН лица са видљивим опекотинама, насталих услед струјног удара, приликом покушаја уласка у цистерну, а уједно је примећена и група од десетак миграната, која је била у бекству. Позване су екипе хитне помоћи, ватрогасаца и припадника полиције и одмах је искључен напон од четвртог до десетог колосека. Сва четири НН лица, са тешким опекотинама првог степена, након реанимације превезена су у болницу.

По завршеном прегледу цистерне, од стране припадника ватрогасне службе, надлежни из „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. обавиле су   техничко колски преглед и укључиле напон, након чега је регулисан железнички саобраћај у станици Шид.

Posted in Вести and tagged .