Одржана Конференција и Сајам дигитализације у Будимпешти

Канцеларија за доделу железничких капацитета Мађарске VPE, организовала је 26. октобра 2016. године, у Будимпешти, Конференцију и Сајам дигитализације.

На конференцији, која представља наставак дискусије о дигитализацији железнице коју је започео CER, било је присутно више од сто учесника из европских железничких компанија, као и представника међународних железничких организација и националних тела.

Конференција је конципирана у виду презентација и дискусије. Програмом Конференције су обухваћене важне теме из области примене информационих технологија у одвијању железничког саобраћаја и додели капацитета инфраструктуре, као што су:

  • информатички алати  Железничке мреже Европе – RNE (Систем координације траса (PCS) и Праћење возова у реалном времену (TIS),
  • нови концепти у додели капацитета инфраструктуре,
  • интегрисани железнички информациони систем (IRIS),
  • IT подршка услугама које пружају управљачи инфраструктуре: „Од наручивања услуге до рачуна“,
  • Решења пословне интелигенције за железнице (BI решења), и друго.

У паузи Конференције, учесници су обишли штандове на Сајму дигитализације.

Затварајући Конференцију г-ђа Réka Németh, генерални директор VPE, се захвалила учесницима на драгоценом доприносу конференцији и сајму, било да су у питању дискусије, презентације или излагање на штандовима. Размена искустава о производима и пројектима у области дигитализације железничког сектора треба  да се настави и интензивира у интересу, како корисника железничких услуга, тако и Сектора у целини.

Извор: VPE, CER Monitor, Одељење за међународну сарадњу

Posted in Међународна сарадња and tagged .