Свечано обележен Дан железничара

У присуству потпредседнице владе Републике Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, амбасадора Руске федерације Александра Васиљевича Чепурина, амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга и других високих државних званица, на Главној железничкој станици у Београду свечано је обележен 15. септембар, Дан железничара.

Свечано обележен Дан железничара

Испред „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. потпредседници владе Републике Србије рапорт је предао шеф станице Милош Милошевић.

Свечано обележен Дан железничара

Домаћини овог најзначајнијег празника за Српске железнице били су генерални директори три новооснована железничка друштва: Душан Гарибовић – „Инфраструктура железнице Србије“ а.д., Југослав Јовић – „Србија Воз“ а.д., Мирољуб Јевтић – „Србија карго“ а.д., као и председник Скупштине „Железница Србије“ а.д. Зоран Анђелковић.

Потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић се обратила уваженом скупу и честитала празник свим железничарима. Том приликом је нагласила да је железница један од услова привредног развоја, модернизације и повезивања са Европом и светом. Кључни правци, који морају бити у потпуности реконструисани и модернизовани, су Коридор X, барска пруга и пруга Београд – Будимпешта. У том послу, поред Владе Републике Србије, су и пословодства свих железничких друштава. Такође је додала да се од железничара очекује да буду марљиви и одговорни, а да ће се Влада Републике Србије постарати да спроведе реформе у железничким друштвима, како би се вратио углед професији железничар.

Свечано обележен Дан железничара

На данашњи празник, потпредседница владе Републике Србије је у Свечаном салону Главне железничке станице у Београду отворила изложбу слика „Пруга младости“, поводом 45 година Омладинске радне акције Београд – Бар и четири деценије барске пруге.

Свечано обележен Дан железничара


Погледајте фотогалерију:

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Posted in Вести and tagged .