Завршена друга фаза радова на надвожњацима преко Зрењанинског пута, 12. август 2016.

Друга фаза реконструкције два надвожњака преко Зрењанинског пута, која је започела тачно пре три месеца, завршена је у предвиђеном року.  Друмски саобраћај на рампи петље од Београда ка Зрењанину и на рампи петље из смера Зрењанина ка Панчеву биће успостављен у поноћ 13 / 14. 08. 2016. године.

Радови на изградњи надвожњака подразумевају потпуну промену челичне конструкције моста, фундирање шипова и санирање носећих стубова. Поменути радови део су Анекса I основног Уговора из руског државног кредита.  Анексом I обухваћена је реконструкција постојећег и изградња новог колосека са новом контактном мрежом и сигнализацијом, као и изградња нових станичних перона на деоници од Панчевачког моста до Панчево Главне, на прузи Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница са Румунијом. Извођач радова, чија је вредност 4,1 милиона долара, је руска компанија РЖД „Интернешнл“, са подизвођачима. 

Завршена друга фаза радова на надвожњацима преко Зрењанинског пута

На првом надвожњаку, ближем Панчевачком мосту, свих 11 предвиђених шипова је уграђено, постојећи стубови су ојачани, урађен је нов крајњи стуб и монтирана челична конструкција надвожњака. На другом надвожњаку, од предвижених 13 шипова, урађено је 11, а преостала два, радиће се у трећој фази. Изграђен је нов крајњи стуб и ојачана су два постојећа стуба, а  монтирање челичне конструкције надвожњака, предвиђено је за трећу фазу.

О почетку треће фазе радова и евентуалној измени режима друмског саобраћаја, јавност ће бити благовремено обавештена.

Завршена друга фаза радова на надвожњацима преко Зрењанинског пута

Posted in Протекли догађаји and tagged .