Генерални директор најстрожије осудио бруталан напад младих изгредника на отправницу возова у станици Петроварадин

Пословодство „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. на челу са генералним директором Душаном Гарибовићем, најстрожије је осудио јучерашњи бруталан напад на Милану Стојановић, отправницу возова „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. у железничкој станици Петроварадин, док је савесно обављала свој посао. У раним јутарњим часовима, изашавши на перон да дочека и отпрати наилазећи воз, приметила је неприкладно понашање три млађе женске и једне мушке особе, који су били у видно алкохолисаном стању. На њену молбу, а зарад њихове безбедности, као и безбедности осталих путника, да се помере са колосека, исти су је вербално, а затим и физички напали и повредили. Повређена је, на брзу интервенцију шефа станице Јелене Малиновић, колима хитне помоћи превезена у дежурну медицинску установу, где су јој констатоване лакше телесне повреде, а полиција трага за виновницима овог немилог догађаја, који су побегли са лица места. Пословодство се нада да ће они у најкраћем року бити пронађени и приведени, као и да ће бити најстроже санкционисани.

Колегиница Милана Стојановић, тренутно се налази на кућном лечењу, а након њеног потпуног опоравка, генерални директор Душан Гарибовић ће јој се лично захвалити на пожртвованости и храбрости, као и на више него савесно обављеном послу, који на срећу, овога пута, није имао теже консеквенце.

Железничка станица у Петроварадину, једна од најлепших и најрепрезентативнијих станица на нашим пругама и као таква је популарно место за окупљање омладине. С обзиром на ту чињеницу да су то претежно адолесценти,  наши запослени  често долазе у ситуацију да брзо реагују и интервенишу, што повремено доводи до агресивне реакције, која резултира оваквим екцесима.

Иначе, ово није први случај напада на наше запослене, који ревносно обављају своје послове и задужења.

Да подсетимо да се у овој станици, новембра 2008. године, догодио напад на отправника возова и чувара и том приликом су им нанете тешке телесне повреде, као и на случај са трагичним исходом, када је од последица напада на радном месту преминула отправница возова у железничкој станици у Сремским Карловцима, априла 2005. године.

Услед велике забринутости генералног директора Душана Гарибовића за  запослене у “Инфраструктури железнице Србије“ а.д., апеловао је, путем медија, на грађане и кориснике наших услуга да се примерено понашају, како би се избегли овакви инциденти, као и да поштују упозорења службених лица „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д., јер су она упућена превасходно у циљу  безбедности свих који се налазе у зони железничке инфраструктуре.

Posted in Вести and tagged .