Успешна сарадња AŽD Praha и железница из региона обележена свечаним пријемом у Амбасади Чешке

Поводом јубиларног 60. Међународног сајма технике у Београду, на којем је учествовала чешка компанија „AŽD Praha“, амбасадорка Чешке Републике госпођа Ивана Хлавсова уприличила је већ традиционални пријем за саобраћајне експерте, генералне директоре из региона, генералног директора Управљача инфраструктуре Чешких железница Павел Сурија и в.д. генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ a.д. Душана Гарибовића.

Успешна сарадња AŽD Praha и железница из региона обележена свечаним пријемом у амбасади Чешке

Амбасадорка је у поздравном говору честитала успешну сарадњу свим директорима железница са чешком компанијом „AŽD Praha, а у личном разговору са директором Гарибовићем изразила наду да ће после изграђене „брзе пруге“ Београд-Будимпешта, бити остварена брза веза и до Прага. Директор Гарибовић се у свом обраћању захвалио амбасадорки и присутнима на успешној сарадњи и изразио очекивање да ће бити још успешно реализованих пројеката. Господин Сури је изразио велико задовољство што је имао ту част да дође у Србију и да је све почело позивом од стране Амбасаде Чешке Републике у Београду. Честитао је АЖД-у на оствареној успешној сарадњи са „Инфраструктуром железнице Србије“ a.д.и рекао да има могућности за проширење сарадње на обострано задовољство.

Компанија „AŽD Praha“ бави се производњом сигнално-сигурносних уређаја. Са „Инфраструктуром железнице Србије“ a.д. има дугогодишњу сарадњу, током које је осигурано више од десет пружних прелаза савременим електронским уређајима. Круна сарадње је успешно завршен посао на осигурању железничке станице Београд Центар.

Posted in Вести and tagged .