Словачка научнo техничка делегација у посети српским железницама, 13. мај 2016. године

У петак 13. маја 2016. године „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. у сарадњи са „Србија возом“ а.д. и „Србија каргом“ а.д. угостила је делегацију Словачког научно-техничког друштва саобраћаја Генералне дирекције „Железница Словачке Републике“. Словачка делегација бројала је 18 чланова, а састојала се од инжињера, техничара и машиновођа.

Словачка научнo техничка делегација у посети српским железницама, 13. мај 2016. године

Имајући у виду архитектонски значај наше Управне зграде,  делегација се обиласком упознала са историјским чињеницама везаним за њу и имала прилику да искуси вожњу јединственим лифтом Патер Ностер.

Сва три железничка друштва су се представила путем мултимедијалне презентације. Након завршетка презентација представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. су повели госте у обилазак Београдског чвора.

Прва дестинација била је посета највећој теретној станици у Србији – Београд ранжирној и Телекомандном центру. Након упознавања са функционисањем ове станице, кренуло се  у Топчидер, у гаражу Плавог воза, где су  колеге из „Србија воза“ а.д. били домаћини обиласка ове атракције. То је била прилика да се, бар на краткo, пропутује кроз историју Југославије. Завршивши са једним делом наше заједничке историје, вратило се у реалност, у обилазак једног од наших најзначајнијих и најобимнијих пројеката – Београд центар. Ту су се упознали са целокупним пројектом и фазама изградње ове станице. Последње одредиште Словачке делегације била је станица Вуков споменик.

Гости су били импресионирани пријемом и садржајем који им је приређен. Остала је жеља да поново посете нашу земљу и нашу железницу, али и да им се узврати посета како би имали прилику да се и они покажу као добри домаћини.


Погледајте галерију фотографија:

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Posted in Вести and tagged .