Завршена реконструкција и модернизација деонице Мала Крсна – Велика Плана на Коридору X

Радови  на реконструкцији и модернизацији грађевинске и електротехничке инфраструктуре, који су почели 12. октобра 2015. године, између станица Мала Крсна и Велика Плана на магистралној прузи Београд (Раковица) – Распутница К1 – Јајинци – Мала Крсна – Велика Плана су комплетно завршени крајем априла, у предвиђеном року. Ова деоница, дужине 30 километара, уједно је и трећа „северна“ деоница железничког Коридора Х.

Реконструкција и модернизација деонице Мала Крсна – Велика Плана на Коридору X

Руска компанија „РЖД Интернешнл“ је била главни извођач радова. Пројектну документацију је израдио Саобраћајни институт „ЦИП“ из Београд. Вредност овог пројекта износи око 14,9 милиона УСД.

Након последњих радова на испитивању варова и комплетирању ограде за раздвајање друмског од железничког саобраћаја, напон у возном воду контактне мреже је стално укључен и тиме је поменута деоница  на железничком Коридору X потпуно реконструисана и модернизована.

Пројектована брзина на овој деоници је од 100 до 120 km/h што ће допринети скраћењу времена вожње возова и повећање пропусне моћи и повећање поузданости железничке инфраструктуре.

Posted in Протекли догађаји and tagged .