Почетак радова на железничком надвожњаку на шестом километру од Панчевачког моста и измењен режим друмског саобраћаја на делу Зрењанинског пута, 6. мај 2016.

Данас, 6. маја 2016. године у 13:00 часова, почињу радови на железничком мосту (надвожњаку), који прелази преко Зрењанинског пута, на шестом километру од Панчевачког моста. У питању је друга фаза радова, која ће трајати три месеца, до 12. августа 2016. године. Прва фаза, која је уједно била припрема градилишта, одвијала се у периоду 16-18. априла 2016. године. Поменути радови подразумевају потпуну промену металне конструкције моста, фундирање шипова и санирање носећих стубова.

Почетак радова на железничком надвожњаку на шестом километру од Панчевачког моста и потпуна обустава друмског саобраћаја на делу Зрењанинског пута, 6. мај 2016.

У августу, након завршетка ових радова, прелази се на трећу фазу и изградњу другог надвожњака, који прелази преко Панчевачког пута, а чија ће изградња, по планираној динамици радова, трајати до 8. октобра 2016. године.

Вредност ових радова је око 4,5 милиона америчких долара. Изградња надвожњака је део Анекса 1 основног Уговора руског државног кредита,  који се односи на реконструкцију постојећег и изградњу новог колосека са новом контактном мрежом и сигнализацијом, као и изградњом нових станичних перона на деоници од Панчевачког моста до Панчево Главне, на прузи Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница са Румунијом. Извођач радова је руска компанија РЖД „Интернешнл“ са подизвођачима.

Због наведених радова на изградњи надвожњака у наредна три месеца биће измењен режим саобраћаја јавног градског превоза, према информацији ЈКП ГСП „Београд“, на следећи начин:

  • возила са линија 43, 95, 96, 101, 104, 105 и 106 у смеру ка Падинској скели, уместо рампом за искључење са Панчевачког моста ка Зрењанину, саобраћају следећим путем: Панчевачки мост – привремена девијација (одмах након рампе за искључење са Панчевачког моста ка Зрењанину) – рампа за укључење на Панчевачки мост (у којој се креће ток возила из смера од Панчева ка Београду) – рампа за искључење са Панчевачког пута на Зрењанинском путу – Зрењанински пут и даље редовним трасама. У супротном смеру возила саобраћају редовним трасама.
  • возила са линије 108 саобраћају на редовној траси, а привремено је укинуто стајалиште „МЗ Крњача“, у смеру ка Борчи.
  • возила са ноћних линија 96н и 101н саобраћају као дневне линије у измењеном режиму.


Прочитајте и званично саопштење.

Објављено у Протекли догађаји и означено .