Пуштен теретни саобраћај на деоници Мала Крсна – Велика Плана, 5. април 2016. године

У складу са договором Инвеститора и извођача радова, приликом обиласка деонице Мала Крсна – Велика Плана 25. марта 2016. године, стекли су се услови за почетак рада железничке комисије, која је заједно са извођачем радова „РЖД Интернешнл“ извршила преглед у суботу 2. априла 2016. године у раним јутарњим часовима и дала сагласност за одвијање теретног саобраћаја у ноћним интервалима, док ће се у видном делу дана наставити са завршетком осталих неопходних радова.

Пуштање теретног саобраћаја на овој деоници омогућило је да се растерети правац Велика Плана – Младеновац – Београд и дозвољава да се преусмери превоз терета са правца Београд – Бар, који је привремено затворен због клизишта.

На тај начин, до краја реконструкције биће завршени радови на изградњи одводних канала, асфалтирању коловоза на путним прелазима, уградњи гумених панела на њима, уградњи саобраћајних знакова, система сигнализације и телекомуникације.

Планира се да ће сви радови бити завршени до краја априла, када ће саобраћај на деоници Мала Крсна – Велика Плана бити у потпуности успостављен.

Прочитајте и званично саопштење.

Posted in Протекли догађаји and tagged .