Почетак летње сезоне саобраћаја музејско-туристичког воза “Носталгија”

Од 1. априла 2016. године почиње летња сезона саобраћаја музејско-туристичког воза „Носталгија“. Воз ће саобраћати свакодневно на релацији Мокра Гора-Шарган Витаси-Мокра Гора са два редовна и два факултативна поласка. Редовни поласци су у 10:30 и 13:30 часова, а факултативни се уводе по потреби у зависности од интересовања у 8 часова и у 16:10 часова.

Почетак летње сезоне саобраћаја музејско-туристичког воза "Романтика"

У односу на претходну сезону цене су непромењене. Карте за одрасле износе 600 дин. за децу од 6-14 година 300 дин. док је за децу до 6 година вожња бесплатна. Такође, постоји могућност закупа овог воза како дању тако и током ноћи што је посебно атрактивно. Цена се креће од 60 хиљада динара за закуп са дизел вучом и  120 хиљада динара са парном вучом. За изнајмиљивање воза током ноћи потребно је издвојити 70 хиљада динара.

Почетак летње сезоне саобраћаја музејско-туристичког воза "Романтика"

Атрактивни  музејско-туристички комплекс „Шарганска осмица“ туристима нуди и смештајне капацитете у  коначишту “Осмица” са 50 лежајева у двокреветним и трокреветним собама као и апартманима. Коначиште располаже мултимедијалном салом која је опремљена најсавременијом опремом. У пријатном амбијенту овог комплекса налази се и ресторан где гости могу уживати у најразноврснијим специјалитетима мокрогорског краја. На станици Јатаре смештен је још један угоститељски објекат где се у пријатним летњим вечерима може уживати у пажљиво одабраном музичком програму. За смештај породица идеална је „Планинска кућа“  удаљена свега 1,5 километар од станице Мокра Гора.

Почетак летње сезоне саобраћаја музејско-туристичког воза "Романтика"

Иначе, сама Мокра Гора је незаобилазни део балканских тура за које су посебно заинтересовани гости из Кине, Јапана, Кореје али и из целе Европе. Сваке године имамо повећан број посетилаца тако да су капацитети у априлу, мају па чак и у првој половини јуна попуњени.

Почетак летње сезоне саобраћаја музејско-туристичког воза "Романтика"

Зимска сезона воза „Носталгија“ најављена је за период од 24. децембра 2016. до 16. фебруара 2017. године, када ће овај јединствени воз саобраћати на релацији Мокра Гора-Јатаре-Мокра Гора са поласком из станице Мокра Гора са поласком у 11.45.

Прочитајте и званично саопштење.

Posted in Вести, Занимљивости and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *