Генерална скупштина асоцијације Коридор X Плус, 8. и 9. март 2016. године

Асоцијација Коридор X Плус одржала је састанак Групе за координацију и  Генералну скупштину 8. и 9. марта 2016. године у Бечу.

Извршни директор за управљање јавном железничком инфраструктуром Милан Шеган заступао је, као представник Групе за координацију и члан Генералне Скупштине, интересе “Инфраструктуре железнице Србије“ ад у раду ове асоцијације.

Генерална скупштина асоцијације Коридор X плус, Беч, 18.март 2016. године

Жан-Марк Хиленберг (Jean-Marc Hillenberg) из аустријског ÖBB Infrastruktur ag је изгласан за новог генералног секретара Асоцијације. Прихваћена је финализована верзија Меморандума о разумевању Коридора X Плус, која је спремна за потписивање од стране Управљача инфраструктуре из Аустрије, Словеније, Хрватске, Србије и Бугарске. Разговарало се о временској динамици за успостављање новог Коридора за железнички робни саобраћај, финансијским захтевима за нови коридор за железнички саобраћај, препреми буџета и припреми  Студије о транспортном тржишту, а такође се анализирао рад Асоцијације Коридор X плус у протеклом периоду.

Генералној Скупштини су поред сталних чланова присуствовали и Матјаж Врчко, државни секретар Министарства инфраструктуре Републике Словеније и Томас Шпигел (Thomas Spiegel), представник аустријског федералног министарства транспорта, иновација и технологије.

Договорено је да “Инфраструктура железнице Србијe“ ад буде домаћин наредне Генералне скупштине Асоцијације Коридор X плус, 15.септембра 2016. године у  Београду.

Погледајте и званично саопштење.

Posted in Вести and tagged .