Pušten u rad novi, automatizovani putni prelaz „Gradinje“, ispunjeno obećanje potpredsednice srpske Vlade Zorane Mihajlović građanima Dimitrovgrada

„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila je u rad danas, 14. novembra, novi, automatizovani putni prelaz Gradinje, kod Dimitrovgrada.

Na taj način u potpunosti i pre roka ispunjeno je obećanje koje je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović dala građanima Dimitrovgrada, prilikom obeležavanja Dana ove opštine 21. septembra. Tom prilikom potpredsednica Vlade najavila je da će putni prelaz u naselju Gradinje, koji je do tada bio osiguran samo znakovima vertikalne drumske signalizacije, do kraja novembra biti obezbeđen polubranicima i posednut od strane „Infrastrukture železnice Srbije“.

Ovo je samo još jedan u nizu projekata koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čelu sa potpredsednicom srpske Vlade i ministarkom Zoranom Mihajlović,  realizuje u interesu građana Srbije.

Putni prelaz „Gradinje“ kod Dimitrovgrada je 21. po redu putni prelaz koji je „Infrastruktura železnice Srbije“ automatizovala tokom ove i prošle godine. Ovaj putni prelaz nalazi se na pruzi Niš – Dimitrovgrad, između železničke stanice Dimitrovgrad i državne granice sa Bugarskom.

Putni prelaz „Gradinje“ sada je osiguran polubranicima i uređajem tasterskog tipa i opremljen je video nadzorom. Prelaz će biti posednut neprekidno 24 sata, a njegovim radom na licu mesta upravljaće ovlašćeni saobraćajni radnik preko uređaja smeštenog u objektu pored putnog prelaza.

 

Vrednost radova na osiguranju ovog putnog prelaza, koje je realizovala „Infrastruktura železnice Srbije“ kako bi saobraćaj na ovom mestu učinili bezbednijim, iznosi oko 15 miliona dinara.

Objavljeno u Vesti