Zbog poplava u prekidu železnički saobraćaj na prugama Lapovo – Kraljevo i Markovac – Resavica

Zbog poplava su danas, 4. juna, u prekidu dve pruge, i to Lapovo – Kraljevo, između stanica Gruža i Guberevac i Markovac – Resavica, između železničkih stanica Svilajnac i Despotovac, – izjavio je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić.

On je danas novinarima u Velikom Gradištu  rekao da se trenutno procenjuje da će za potpunu sanaciju kritičnih mesta biti potrebno oko 55 miliona dinara.

Jevtić kaže da je zbog izlivanja bujičnih potoka na kolosek i velikih količina vode i zemlje na pruzi juče u 6.45 sati bio obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Kraljevo – Raška i to na pet mesta, kao i da su sve kritične tačke sanirane i da je istog dana saobraćaj ponovo uspostavljen oko 14 sati.

-Kada je reč o pruzi Markovac – Resavica, ne možemo da kažemo trenutno kada će biti uspostavljen saobraćaj između Svilajnca i Despotovca, jer je tu voda 35 centimetara iznad gornje ivice šine, – istakao je Jevtić.

Saobraćaj na deonici Svilajnac – Despotovac obustavljen je jutros u 7.45 sati, zbog izlivanja bujičnog toka na delu ove pruge.

Jevtić je naglasio da ne očekuje  da će zbog padavina biti novih prekida u železničkom saobraćaju.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ su na terenu i rade na otklanjanju posledica izlivanja bujičnih potoka na kolosek, kako bi železnički saobraćaj na deonicama gde je u prekidu što pre bio uspostavljen.

Zbog obilnih padavina i velike količine vode u staničnom području železničke stanice Dragačevo, tokom noći je za saobraćaj vozova bio zatvoren i deo pruge Čačak – Požega, ali su stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ u ranim jutarnjim satima osposobile ovu deonicu pruge za saobraćaj.
       

Objavljeno u Vesti