Upozorenje i apel „Infrastrukture železnice Srbije“ vozačima: Na putnim prelazima na pruzi Niš – Zaječar poštujte signalizaciju, zbog saobraćaja vozova za remont pruge

„Infrastruktura železnica Srbije“ započela je 25. februara rekonstrukciju pruge Niš – Zaječar, koja će trajati sve do kraja avgusta 2020. godine.

Rekonstrukcija ove pruge obavlja se u uslovima totalne obustave železničkog saobraćaja između Niša i Zaječara.

Međutim, ovom prugom će se i u narednom periodu kretati radni vozovi i mehanizacija „Infrastrukture železnice Srbije“ za obavljanje remonta i vozovi za prevoženje materijala na gradilišta.

Imajući to u vidu, a  s obzirom da se na pruzi između Niša i Zaječara nalazi čak 90 putnih prelaza, upozoravamo vozače drumskih vozila i sve učesnike u saobraćaju da na putnim prelazima duž ove pruge vode računa i poštuju znake vertikalne drumske signalizacije, kako bi se izbegle nesreće.

Na putnim prelazima koji su obezbeđeni branicima ili polubranicima, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji pruge rampe neće raditi, ali je železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji saobraćaja radnih vozova i vozova za transport materijala  na pruzi Niš – Zaječar upoznato sa tim. Ovi vozovi će se zaustavljati ispred putnih prelaza, zvučnim signalom upozoravati učesnike u saobraćaju, i tek kada se uvere da na putnim prelazima nema drumskih vozila, nastaviće vožnju preko putnih prelaza.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da i pored toga što je pruga Niš – Zaječar zatvorena za javni saobraćaj vozova, obavezno poštuju signalizaciju na putnim prelazima, kako bi se na taj način očuvala bezbednost i sačuvali životi ljudi.

Objavljeno u Vesti