Predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. učestvovali su na sastanku Evropske komisije pod nazivom „Platforma za promene – položaj žena u transportnom sektoru“

U organizaciji Evropske komisije, održan je 27. novembra u Briselu, sastanak  „Platforme za promene – položaj žena u transportu“.  Reč je o posebnom telu koje je tačno pre godinu dana oformljeno na inicijativu komesarke za trasnport Violete Bulc  čiji je cilj razmena primera dobre prakse između transportnih kompanija, kao i uspostavljanje projekata koji će doprineti unapređenju rodne ravnopravnosti u transportnom sektoru.

Ovogodišnji sastanak okupio je preko 200 predstavnika institucija Evropske unije, iz  kompanija različitih vidova saobraćaja, međunarodnih transportnih organizacija, kao i predstavnike instituta i obrazovnih institucija. Jedini predstavnici transportnih kompanija iz Srbije na ovom sastanku bili su predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d i „Srbija Voza“ a.d..

Važne teme sastanka odnosile su se na unapređenje rodne ravnopravnosti i mere koje u velikoj meri doprinose tom unapređenju. Takođe, predstavnici Evropske komisije su govorili o rezultatima dve studije koje se tiču uspostavljanja privlačnijeg transportnog sektora za buduće generacije, kao i povećanja zapošljavanja žena u transportnom sektoru.

 

 

Zahvaljujući aktivnom učešću u istraživanjima u oblasti rodne ravnopravnosti i odličnim rezultatima koje je IŽS ostvarila u ovoj oblasti upućen je poziv i predstavnicima naše kompanije. Na ovom sastanku Evropske komisije u ime IŽS učestvovale su Nataša Jovanović, menadžer za ljudske resurse i zajedničke poslove i Bojana Radovanović, glavni koordinator za međunarodne poslove, dok je u ime „Srbija Voza“ učestvovala Slavica Anić Jevtić, poverenik za etiku. 

Objavljeno u Međunarodna saradnja i označeno .