Rekonstrukcija putnog prelaza u Resniku od 7. do 13. avgusta, promene u železničkom saobraćaju

„Infrastruktura železnice Srbije“ od utorka 7. avgusta do ponedeljka 13. avgusta rekonstruisaće putni prelaz koji se nalazi na ukrštanju pruge Rakovica- Resnik, sa Ulicom Aleksandra Vojinovića u Resniku. Do pomeranja roka za početak radova na ovom putnom prelazu za 24 sata, došlo je usled nastanka nepredviđenog zastoja u ponedeljak 6. avgusta na pruzi Beograd- Rakovica- Jajinci- Mala Krsna- Velika Plana. Putni prelaz u Resniku biće rekonstruisan u uslovima potpune obustave železničkog i putničkog saobraćaja na ovom području, te će zbog toga doći do promene u organizaciji putničkog saobraćaja na prugama od Beograda prema Užicu i Nišu.

Radovi će početi u utorak 7. avgusta od 22.00 časova i trajaće na delu pruge Resnik- Bela Reka do petka 10. avgusta do 21.30 časova, a na delu pruge Resnik- Pinosava do ponedeljka 13. avgusta do 21.30 časova.

Za proteklih mesec dana ovo je treći putni prelaz na pruzi Rakovica- Resnik koji rekonstruiše „Infrastruktura železnice Srbije“. Prethodno su rekonstrisani putni prelazi na ukrštanju pruge u Resniku (Gajski put) i Kijevu ( Letićeva ulica), čime je znatno povećana bezbednost saobraćaja na ovoj deonici pruge.

Posted in Vesti.