Radovi na izgradnji tunela i vijadukta Čortanovci, na trasi pruge za velike brzine Stara Pazova-Novi Sad, idu brže od planiranog, maj 2018.g.

Radovi na izgradnji tunela i vijadukta „Čortanovci“, na trasi pruge za velike brzine  Stara Pazova – Novi Sad, sada idu dobro i odvijaju se brže od planiranog.

Ovo su zaključili Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ i Mansurbek Sultanov, prvi zamenik direktora ogranka „RŽD Internešnl“ u Srbiji, glavnog izvođača radova, prilikom obilaska gradilišta u Čortanovcima 10. maja 2018. godine.

Tunel kroz Frušku Goru, kao građevinski najteža deonica na pruzi za velike brzine između Stare Pazove i Novog Sada, počeo je da se gradi 11. avgusta 2017. godine, a vijadukt od 29. septembra lane. Rok za završetak tunela sa dve cevi, obe dužine po 1,1 kilometar i vijadukta dugog 2,9 kilometara je 52 meseca.

Vrednost posla je 350,2 miliona dolara, a radovi se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica. Izvođač radova je ruski „RŽD Internešnl“, a veći broj domaćih kompanija angažovane su kao podizvođači na ovom projektu

              

      

  

    

 

 

        

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Aktuelni događaji