Uspešno predstavljena „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na drugoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture

Drugu po redu srpsku Konferenciju o razvoju nekretnina i infrastrukture, održanu 21. februara u hotelu Metropol Palace u Beogradu, otvorila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, prof. dr Zorana Mihajlović. Ovogodišnja Konferencija posvećena je razvoju sektora nekretnina i infrastrukture u Srbiji, mogućnostima investiranja, velikim urbanim infrastrukturnim projektima i načinima za što efikasniji ekonomski razvoj zemlje. Organizator Konferencije je kompanija TGI Group International, a organizovana je pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, ambasade Kanade i Izraela u Srbiji, uz podršku velikog broja značajnih kompanija.

Čitajte dalje

59. Generalna skupština CER, Brisel, 8. februar 2017.

59. Generalna skupština CER (Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija), održana je 8. februara 2017. godine, u Briselu.

Dan uoči Generalne skupštine CER, 7. februara, održana je manifestacija Evropska železnička nagrada. Ovogodišnja manifestacija je protekla u svečarskom duhu povodom obeležavanja desetogodišnjice od uspostavljanja Evropske železničke nagrade (CER/UNIFE), koja se dodeljuje za razvoj političkih, ekonomskih, inovativnih i tehničkih dostignuća i unapređenje održivosti železničkog saobraćaja. Brojnim zvanicama obratili su se potpredsednik Evropske komisije, Maroš Ščefčovič, predsednik Odbora za saobraćaj i turizam Evropskog parlamenta (TRAN), Karima Delli, ministar saobraćaja i infrastrukture Malte, kao predsedavajuće EU, Joe Mizzi, kao i izvršni direktor CER, Libor Lochman i generalni direktor UNIFE, Philippe Citroën.

Čitajte dalje

RŽD – TV, emisija „Autorski pogled“, 10. februar gostovanje generalnog direktora Dušana Garibovića

Gostovanje generalnog direktora Dušana Garibovića u emisiji „Autorski pogled“, emitovanoj 10. februara na TV kanalu „RŽD – TV“,  u kojoj govori o uspešnoj realizaciji Ugovora sa „RŽD Internešnl“. Posebno je istakao značaj infrastrukturnih projekata za Republiku Srbiju, kao i perspektive buduće saradnje železničara obeju zemalja.

Generalni direktor u poseti i druženju sa zaslužnima za sanaciju tunela Petrovac

Nakon što je tunel Petrovac pretrpeo velika oštećenja usled obilnih padavina u avgustu prošle godine, njegovo ponovno dovođenje u funkciju delovalo je kao „nemoguća misija“. Međutim, inicijativom i danonoćnim angažovanjem poslovodstva kao i požrtvovanošću i rešenošću zaposlenih učinjen je podvig, kojim je osposobljen saobraćaj na ovom delu za samo dve nedelje.

S obzirom na značaj ove pruge kao „žile kucavice“, između Srbije i Crne Gore, bio je jasan cilj osposobiti je u što kraćem roku. Usledila je i kompletna rekonstrukcija tunela, bez obustave saobraćaja, koja je takođe brzo i uspešno završena.

Čitajte dalje

Kompletno završena obnova i izgradnja pruge Beograd – Pančevo

10. februara 2017. godine u kabinetu generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Dušana Garibovića, potpisan je Konačni zapisnik o prijemu objekata na deonici Beograd – Pančevo. Time je označeno da je „RŽD Internešnl“, kao Izvođač radova, u potpunosti ispunio obaveze vezane za rekonstrukciju ove deonice, u skladu sa Aneksom br. 1. Od trenutka potpisivanja Konačnog zapisnika, otpočinje 3-godišnji garantni period.

Čitajte dalje

U železničkoj stanici Šid, teško povređeni migranti, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska preko državne granice

Jutros, u 06.50 časova, u železničkoj stanici Šid, došlo je do teškog incidenta kod teretnog voza, na sedmom koloseku, koji je u svom sastavu imao praznu cisternu. Naime, prazna cisterna, koja je prethodno  prevozila opasnu materiju HEKSEN (HEKS – 1 – EN) 3,II, vraćala se iz Pančeva za Antverpen u Belgiji, trebala je da posluži migrantima, prilikom njihovog ilegalnog prelaska preko državne granice, u Republiku Hrvatsku.

Čitajte dalje