Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta teku uspešno i u predviđenom roku

Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta, na šestom kilometru od Pančevačkog mosta, koji su otpočeli 6. maja 2016. godine odvijaju se predviđenom dinamikom. U pitanju je druga faza radova koja će trajati do 12. avgusta 2016. godine sa delimičnom obustavom drumskog saobraćaja na rampi petlje iz smera od Beograda ka Zrenjaninu i na rampi petlje iz smera od Zrenjanina ka Pančevu.

Zre1

Za mesec dana od početka radova na prvom nadvožnjaku, od predviđenih 11 novih šipova urađeno je 6, dok je na drugom od predviđenih 9 završeno 8 šipova. Planirano je da se urade novi krajnji stubovi na oba nadvožnjaka, kao i ojačanje postojećih stubova i montaža čelične konstrukcije prvog nadvožnjaka. Nakon završetka druge faze, u avgustu mesecu, prelazi se na realizaciju treće faze, čiji završetak se očekuje 8. oktobra 2016. godine.

Izvođač radova čija je vrednost 4,5 miliona američkih dolara je ruska kompanija „RŽD Internešnl“ sa podizvođačima.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa I osnovnog Ugovora iz Ruskog državnog kredita koji se odnosi na rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog II koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne na pruzi Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica sa Rumunijom.


Pogledajte fotogaleriju:

Nema izabranih galerija ili galerija je izbrisana.

Objavljeno u Protekli događaji i označeno .