Радови на реконструкцији надвожњака преко Зрењанинског пута теку успешно и у предвиђеном року

Радови на реконструкцији надвожњака преко Зрењанинског пута, на шестом километру од Панчевачког моста, који су отпочели 6. маја 2016. године одвијају се предвиђеном динамиком. У питању је друга фаза радова која ће трајати до 12. августа 2016. године са делимичном обуставом друмског саобраћаја на рампи петље из смера од Београда ка Зрењанину и на рампи петље из смера од Зрењанина ка Панчеву.

Zre1

За месец дана од почетка радова на првом надвожњаку, од предвиђених 11 нових шипова урађено је 6, док је на другом од предвиђених 9 завршено 8 шипова. Планирано је да се ураде нови крајњи стубови на оба надвожњака, као и ојачање постојећих стубова и монтажа челичне конструкције првог надвожњака. Након завршетка друге фазе, у августу месецу, прелази се на реализацију треће фазе, чији завршетак се очекује 8. октобра 2016. године.

Извођач радова чија је вредност 4,5 милиона америчких долара је руска компанија „РЖД Интернешнл“ са подизвођачима.

Изградња надвожњака је део Анекса I основног Уговора из Руског државног кредита који се односи на реконструкцију постојећег и изградњу новог II колосека са новом контактном мрежом и сигнализацијом, као и изградњом нових станичних перона на деоници од Панчевачког моста до Панчево Главне на прузи Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница са Румунијом.


Погледајте фотогалерију:

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Posted in Протекли догађаји and tagged .