Инфраструктура железнице Србије

Ванредна ситуација!

Ништа није пронађено

Изгледа да не можемо да пронађемо оно што сте тражили. Можда ће претраживање или једна од веза испод помоћи.


Вести

Најновије активности Друштва

Међународни путнички возови за Мађарску поново од 1. јула

Међународни путнички железнички саобраћај на релацији Нови Сад – Будимпешта Келети поново ће бити успостављен од данас, 1. јула 2020. године.

Воз који из Новог Сада за Будимпешту Келети полази свакодневно у 11:00 сати, као и из Будимпеште Келети за Нови Сад у 11:57 сати, саобраћаће до и од станице Келебије, у којој је организовано преседање за путнике који настављају путовање.

Апелује се на све путнике да се, као и до сада, понашају одговорно и у складу са препорукама, уз обавезно коришћење заштитне маске приликом путовања.

У Инђији изграђен нови подвожњак, на траси брзе пруге Стара Пазова – Нови Сад

На улазу у железничку станицу Инђија из правца Старе Пазове, на тзв. блоку 1, у суботу, 20. јуна 2020. године изграђен је и пуштен у саобраћај нови подвожњак, у оквиру изградње деонице пруге за велике брзине Стара Пазова – Нови Сад.

Сарадња Србије и Мађарске на инфраструктурним пројектима: Реконструкција пруге Суботица – Сегедин један од приоритета

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је 22. јуна 2020. године са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о сарадњи две земље у области инфраструктуре и саобраћаја.

Уређени путни прелази „Кусадак“ и „Паланка“

На путним прелазима „Кусадак“ и „Паланка“ на прузи Београд – Ниш током протеклих неколико дана обављена је замена колосечних решетки, које су последњи пут биле замењене пре 17 година.

Брза пруга Београд-Будимпешта највећи пројекат у југоисточној Европи и симбол челичног пријатељства Србије и Kине

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са генералним директором кинеске компаније “Чајна рејлвеј интернешенел компани” (ЦРИЦ) Ху Сјаојунгом и разговарала о реализацији пројекта модернизације брзе пруге од Београда до Будимпеште.

Велики дан за српску железницу: Пробијена лева цев тунела „Чортановци“ на брзој прузи Београд – Будимпешта

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, присуствовала је 5. јуна са председником Покрајинске владе Игором Мировићем пробијању леве цеви тунела Чортановци, на железничкој деоници Стара Пазова – Нови Сад, у оквиру изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште.

Председник Србије Александар Вучић обишао градилиште брзе пруге између Београда и Старе Пазове: Возом до Новог Сада за пола сата, брзу пругу градићемо и до Ниша

Председник Републике Србије Александар Вучић, обилазећи данас, 30. маја 2020. године, градилиште пруге за велике брзине између Београда и Старе Пазове, на којем раде кинеске компаније, истакао је да ће ова деоница бити завршена до краја марта наредне године.