Због крађе каблова у железничкој станици Нови Београд, кашњења возова на прузи између Београд Центра и Земуна

 Због ове крађе отежано је функционисање и рад сигнално-сигурносних уређаја на овом делу пруге у главном граду, а самим тим директно је угрожена и безбедност железничког саобраћаја између Прокопа и Земуна.

Оваквим крађама директно се угрожавају животи људи и функционисање, редовитост и безбедност железничког саобраћаја, уништава железничка имовина,  а „Инфраструктури железнице Србије“ наноси велика  материјална штета.

„Инфраструктура железнице Србије“ очекује  да крадљивци железничке опреме буду откривени и најстроже кажњени.

 Железничка станица Нови Београд покривена је видео надзором, као и већи број станичних објеката у београдском железничком чвору.

  Стручне службе Инфраструктуре железнице Србије интензивно сарађују са државним органима на откривању починила овог кривичног дела, којима су ставили на располагање све потребне информације.

 Закон о железници предвидео је да се за уништење, оштећење или крађу делова железничке инфраструктуре, без обзира на њихову количину и вредност може изрећи казна затвора од три месеца до пет година, а у случају да неко лице због тога буде тешко повређено или се начини имовинска штета великих размера, казна затвора је од једне до осам година.

Инфраструктура железница Србије“ извињава се путницима и корисницима услуга због кашњења возова на прузи између Београд Центра и Земуна, а стручне службе ове железничке компаније настоје да се квар што пре отклони и нормализује функционисање саобраћаја на овом делу пруге.

Posted in Вести.