Упозорење пешацима и учесницима у друмском саобраћају: након шест година, од сутра повећање брзине возова на прузи Зајечар – Тимок – Грљан

На овом делу пруге Црвени Крст – Зајечар – Прахово Пристаниште возови су већ шест година, односно још од 2018. године, саобраћали смањеном брзином од свега 30 км/сат.

Пруга Зајечар – Грљан пролази кроз густо насељене делове града Зајечара и приградског места Грљан. У Зајечару на вашаришту, близу пруге, ових дана се одржава традиционални пролећни вашар, због чега се велики број људи креће у зони непосредно крај железничких колосека.

Инфраструктура железнице Србије због свега овога упозорава и апелује на све учеснике у друмском саобраћају, а посебно на пешаке и бициклисте, да пругу прелазе искључиво на местима где је то дозвољено и предвиђено, да поштују сигнализацију и знакове упозорења крај пруге, као и да се не крећу по прузи. Тако нешто је опасно по живот и изричито забрањено.

Посебну опасност представља и чињеница да ће од сутра брзина возова бити повећана са 30, на 80 км/сат.

Само поштовањем прописа, сигнализације и упозорења, одговорношћу према себи и другима, могу се спречити несреће и сачувати људски животи.

Posted in Вести.