Генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Небојша Шурлан обишао железничаре на Космету: Железница је уз своје запослене и пружа подршку

Руководство Инфраструктуре железнице Србије посетило је железничке станице Звечан, Лепосавић, Лешак и Ибарска Слатина и са железничарима разговарало о њиховом тренутном положају и ситуацији у којој се налазе на територији јужне српске Покрајине.

У ситуацији када је живот нашег народа на Косову и Метохији из дана у дан све тежи, посета генералног директора Шурлана железничарима у јужној српској Покрајини била је од изузетног значаја.

-Циљ наше посете железничарима који раде у северном делу Косова и Метохије био је првенствено да им у овим тешким данима пружимо подршку и покажемо да нису сами и да Инфраструктура железнице Србије брине о њима и да је уз њих и њихове породице. Разговарали смо о стању железничке инфраструктуре на Космету и њиховим радним обавезама и задацима у наредном периоду, али и о свим проблемима са којима се они и њихове породице данас сусрећу на овој територији. Заједнички смо сагледали и могућности шта Инфраструктура железнице Србије може да предузме, како би се нашим колегама на Космету олакшали живот и рад. Железничари са Космета упознали су нас са актуелном ситуацијом у јужној Покрајини, а посебно са тешкоћама са којима се сусрећу приликом обављања радних задатака. Сагласили смо се да ће и у наредном периоду Инфраструктура железнце Србије као и до сада посебну пажњу посветити железничарима на Космету и пружити им сваку врсту помоћи и сарадње, а да ће они наставити да редовно и одговорно извршавају постављене радне задатке упркос свим тешкоћама са којима се сусрећу, – рекао је генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Небојша Шурлан, поводом обиласка железничара који раде на Космету.   

На територији Косова и Метохије ради стотинак запослених у Инфраструктури железнице Србије. Реч је о радницима извршних служби, и то саобраћајних, електротехничких и грађевинских послова, као и Помоћног воза.

Углавном су ангажовани на контроли стања и прегледу пруге и ситним интервенцијама на прузи, као и прегледима и мерењима на елементима електротехничке инфраструктуре. Железничари на Космету чувају и одржавају постојеће објекте и пруге, а одржавају и присуство у станичним објектима.

Поред генералног директора компаније Небојше Шурлана, у обиласку железничара на Комсету учествовао је и Марко Јеремић, менаџер за саобраћајне послове у Инфраструктури железнице Србије.

Posted in Вести.