Упозорење на опрез и поштовање прописа због радова на прузи Белотинац – Дољевац – Брестовац

Инфраструктура железнице Србије због повећаног интензитета саобраћаја у станици Дољевац и дуж трасе пруге која се реконструише, апелује и упозорава да је забрањено:

– прелазак пешака преко подручја станице;

– прелажење преко вагона који чекају на отпрему у станици Дољевац;

– задржавање и кретање преко колосека у станици Дољевац;

– пењање на било каква железничка или средства механизације;

Прелазак преко колосека дозвољен је само тамо где је то прописно обележено и постоји одговарајућа сигнализација.

Такође, имајући у виду да ће се све до краја 2024. године на прузи између Белотинца и Брестовца одвијати обимни грађевински радови, као и да ће се механизација кретати трасом ове деонице, за грађане није безбедно било какво кретање у зони реконструкције железничке инфраструктуре.

Ово посебно треба имати у виду због чињенице да је већ пуне две године путнички железнички саобраћај између Ниша и Прешева због радова потпуно обустављен, а да се теретни саобраћај обавља у условима повремених обустава транспорта.

Због тога је изузетно опасно и забрањено свако неовлашћено кретање у зони градилишта и извођења радова на реконструкцији пруге између Белотинца и Брестовца.

Само поштовањем прописа и сигнализације несреће могу бити избегнуте и сачувани људски животи.

Једноколосечна, електрифицирана деоница Ниш – Брестовац део је пруге Ниш – Прешево – државна граница са Северном Македонијом, на међународном железничком Коридору 10.

Укупна дужина пруге Ниш – Брестовац обухваћене овим пројектом је 22,8 километра. Пројектом је предвиђен комплетан ремонт и модернизација доњег и горњег строја пруге са објектима на тој деоници, као и модернизација свих електро постројења.

Posted in Вести.