Инфраструктура железнице Србије на Сајму послова и пракси на Машинском факултету у Београду

Подршка младим људима у каријери и директан контакт са компанијама из различитих области пословања, је једна од главних одлика ове манифестације. Студенти су имали прилику да се упознају са представницима преко 50 домаћих и страних компанија.

Инфраструктура железнице Србије је и ове године својим присуством привукла пажњу студената са више техничких факултета, На штанду ове железничке компаније, студенти  су могли да се упознају са редовним активностима функционисања саобраћаја и одржавања железничке инфраструктуре.

Такође, студент су имали прилику да се и непосредно информишу о пословима и праксама у понуди, као и о томе која знања и вештине је потребно да развијају како би се запослили на железници.

Са посебном пажњом информисали су се о реализацији пројеката модернизације српских железница, који због брзих пруга, савремених технологија и најмодерније опреме представљају велику шансу и изазов за високообразоване, најстручније и најбоље младе кадрове.

Питали смо их где виде себе у будућности и зашто су посетили штанд Инфраструктуре железнице Србије.

-Стереотип је да је боље ако се нађе посао ван земље, али заправо и није тако. Када се студенти мало боље упознају са нашим компанијама, могу да виде колико је светла будућност и у Србији. Ја бих искрено највише волела да радим за неку нашу компанију, – рекла је Теодора Антонић, пи-ар координатор „JobFair 23“.

Према речима Михаила Марчетића, ИТ координатора „JobFair 23“, Инфраструктура железнице Србије има добар потенцијал за ИТ сектор, јер су аутоматизација и развој на српским  железницама потенцијално добре претпоставке.

Представници Инфраструктуре железнице Србије су интересовање студената и дипломаца за стручну праксу и запослење објаснили великим улагањем у развој железничког саобраћаја у Србији, новим модерним возовима брзине од 200 км на сат и медијском пажњом  коју оваква улагања заслужују.

-Студенти су заинтересовани за железницу. Медијски смо доста заступљени због пројеката модернизације и информације о новим пругама, возовима и станицама дошле су до младих. Они препознају да смо део европског саобраћајног Система и желе и они да буду део те приче, – изјавила је Наташа Ђукић, начелник Одељења за развој и управљање људским ресурсима у Инфраструктури железнице Србије.

Сајам је одржан  на две локације, у згради Машинског факултета и згради Техничких факултета у Београду, а на свечаном отварању учеснике сајма поздравили су организатори и представници студентских организација BESTи ISTEK, пожелели добродошлицу и истакли да манифестације попут JobFair-а последњих година имају све већи значај, посебно када је реч о понуди и избору квалитета послова.

Представници компанија су истакли да им је значајно што се на оваквим догађајима директно сусрећу са младим и мотивисаним будућим сарадницима, као и да су пре свега овакве манифестације непроцењив извор стручних кадрова.

Posted in Вести.