Генерални директор Небојша Шурлан у разговору са стипендистима: Врата Инфраструктуре железнице Србије су вам увек отворена

Данашњем пријему у Инфраструктури железнице Србије присуствовало је осам средњошколаца и студената који су стипендисти ове железничке компаније. Међу њима и будући економиста, преводилац за кинески језик, медицинар и фармацеут, као и двоје средњошколаца из Железничке техничке школе, техничар телекомуникација, али и једна гимназијалка.

Осморо стипендиста које је данас примио генерални директор Небојша Шурлан, само су део од укупно 60 стипендиста, колико Инфраструктура железнице Србије стипендира. Реч је о деци погинулих и умрлих запослених, који су редовни ученици основних и средњих школа, као  и студенти високошколских установа.

У разговору са руководством Инфраструктуре железнице Србије, млади стипендисти упознали су своје домаћине са својим наставним активностима и резултатима које постижу, као и са будућим плановима. А, била је то и прилика да се занимања за која се они школују сагледају у конктексту садашњих и будућих потреба Инфраструктуре железнице Србије и железничког сектора у целини. 

Тако Мирослав Старовлах, ученик Електротехничке школе у Београду, види себе једног дана као потенцијалног радника на железници, а Кристина Цмиљаковић из Пријепоља, будући електротехничар за телекомуникације у Железничкој техничкој школи планира да настави школовање за саобраћајног електротехничара, истичући да јој је драго што се нашла на списку железничких стипендиста. Кристина Срећковић из Смедеревске Паланке, чији је отац радио као отправник возова, а и деда био железничар, на четвртој је години Филолошког факултета у Београду – смер кинески језик, жели да се фокусира на кинески језик, културу и књижевност, а размишља и о упису мастер студија из области политичких наука, где би се бавила политичким односима између Кине и Србије.

„Инфраструктура железнице Србије“ у складу са одредбама Колективног уговора, стипендира децу  погинулих и умрлих запослених.

Од тренутно 60 стипендиста, 19 је у основној школи, 22 у средњој школи, троје на високим струковним студијама и 16 студената на основним академским, специјалистичко струковним и мастер студијама.

Најављено је да ће у наредном периоду Инфраструктура железнице Србије заједно окупити све своје стипендисте, како би и на тај начин показала да води бригу о деци својих погинулих и умрлих радника, али и да рачуна на њих.

Пријему стипендиста присуствовали су и Милутин Милошевић, извршни директор и Наташа Јовановић, менаџер за људске ресурсе и заједничке послове у Инфраструктури железнице Србије.

Posted in Вести.