Mинистар Весић: Наводи о проблемима у изградњи брзе пруге су манипулација, пруга се ради брже од планираног и има све потребне сертификате ЕУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић назвао је манипулацијама поједине медијске наводе о проблемима на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта и истакао да се пројекат у Србији, на деоници Нови Сад-Суботица одвија и брже од планиране динамике, па никаквих кашњења неће бити, као и да нису тачне информације да пруга нема европске безбедносне сертификате.

“Текст који су објавили поједини тајкунски медији о наводним проблемима на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта, је пример новинарског бешчашћа, манипулације и скривања информација, те довођења грађана у заблуду”, рекао је министар Весић.

Министар Весић навео је да су медији пренели текст са једног мађарског сајта који се односио на изградњу пруге кроз Мађарску и у којем ниједном речју није поменута пруга кроз Србију.

“Текст је, међутим, пренет тако да ниједном речју није споменуто да се то односи на Мађарску, већ онај ко чита може да мисли да се све што пише односи на изградњу пруге кроз Србију”, објаснио је министар Весић.

Posted in Вести.