Завршена реконструкција пруге  Тител – Орловат

У оквиру ових радова обновљено је и 14 путних прелаза, од којих је један у Перлезу аутоматски, док су остали обележени знацима вертикалне и хоризонталне сигнализације.

Реконструкција пруге Тител – Орловат почела је 6. септембра 2022. године, да би радови били интензивирани од 1. октобра лане и свакодневно се одвијали у периоду од 7.00 до 17.00 сати, до завршетка посла.

У периоду када није било радова, одвијао се теретни саобраћај на деоници од Новог Сада до Орловата и даље према Панчеву, односно Зрењанину, као алтернативним железничким правцима у условима градње пруге за велике брзине од Новог Сада до Суботице.  У зависности од интензитета теретног саобраћаја, радови су се привремено прекидали на два до три дана, како би се задовољиле потребе привреде.

Након реконструкције пруге, њена носивост повећана је на 22,5 тона по осовини, што привреди овог региона омогућава квалитетнији и ефикаснији транспорт робе.

На овом железничком правцу не одвија се саобраћај путничких возова.

Реконструкцију ове пруге изводиће предузеће ЗГОП из Новог Сада, а последњи пут радови на овој деоници  извођени су пре више од пола века.

Posted in Вести.