Сарадња са Швајцарском на модернизацији српских железница

Министар Момировић је истакао да се наставља са инвестицијама у развој железница у Србији кроз набавку нових брзих возова из Швајцарске, као и кроз увођење нових линија и ширење мреже пруга које ће бити електрификоване.

“Најпре, крећемо са радовимо на електрификацији пруге од Ниша до Димитровграда, а определили смо и средства за електрификацију железничког “Моравског коридора” од Сталаћа до Краљева. На овај начин ће цео југ Србије моћи да користи барску пругу са значајним новчаним и временским уштедама”, рекао је Момировић.

Током радне посете Швајцарској министар Момировић је заједно са директорима “Инфраструктуре железнице Србије”, „Србија Воз“ и “Србија Карго” посетио SBB (Швајцарска федерална железница) и одржао састанак са директором за путнички превоз и чланом борда директора компаније Линусом Лосером о томе како да се железнички транспорт у Србији реорганизује и учини ефикаснијим.

 У саставу српске делегације, током радне посете Швајцарској, био је и генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан.

crackoogle.com crackivation.com

Posted in Вести.