Горан Весић, нови министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре: Развој инфраструктуре значи равномеран развој земље, нова радна места и инвестиције

Горан Весић изабран је за новог министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 26. октобра 2022. године, када су посланици Народне Скупштине изгласали нову Владу Србије, на челу са премијерком Аном Брнабић.

Преузимајући нову дужност, Весић је указао да је срећан што је дошао на чело Министарства иза кога остају видљива дела.

„Мислим да је једна од највећих заслуга која ће бити приписана Александру Вучићу када се једног дана буде писала историја, то што је он први српски лидер који је схватио значај развоја инфраструктуре, а то није само пут. То значи више инвестиција у одређене делове Србије да се она гради, боља заштита животне средине, да људи могу да остану у својим местима да живе и да се земље развија”, истакао је Весић.

Он  је нагласио да никада ни једна институција не почиње од човека који долази на њено чело, и додао како сви министри од 2012. спроводе једну политику, ону коју води Александар Вучић.

“Развој инфраструктуре значи равномеран развој земље, нова радна места и инвестиције и предано ћу заједно са својим тимом и колегама из Владе да радим на овим циљевима пратећи политику председника Вучића”, навео је Весић

Он је најавио да ће међу приоритетима његовог мандата бити доношење измена Закона о изградњи, с циљем да се процедуре за добијање дозвола убрзају, побољшавање рада Катастра и доношење Закона о одржавању инфраструктуре, који ће омогућити пописивање државне инфраструктуре и њено одговарајуће одржавања.

„Имамо ситуацију већ деценијама да када се изгради нека инфраструктура нико је не одржава, осим ако нису у питању ауто-путеви. Када би се знало у каквом је стању онда би се мање новца трошило на реконструкције и могле би да се спрече неке несреће”, најавио је Весић.

Весић је захвалио Момировићу на досадашњем раду и истакао како „промене у влади могу да се дешавају и међу пријатељима” и додао како је данашња примопредаја пример како то треба да се ради. Нагласио је да Момировић остаје на веома одговорним пословима у влади, што је заслужио својим досадашњим радом у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Томислав Момировић је подсетио да је за време његовог мандата завршена обилазница око Чачка, брза пруга Београд-Нови Сад, хиљаде станова за прираднике снага безбедности широм Србије, две деонице обилазнице око Београда и започети Моравски, Фрушкогорски и Дунавски коридор, обилазница око Горњег Милановца и Ужица, саобраћајница од Новог Београда до Сурчина, поменуо је да је обновљен већи број железничких пруга и велики број локалних и регионалних путева.

cracki.net pcgames.run

Posted in Вести.