Заједница европских железница: Наградни међународни конкурс фотографија

Предвиђено је да дванаест најбољих фотографија добије награду од по 200 евра.

Поред ове награде, а у част обележавања 50 година од постојања Interrail карте, сваки победник на овогодишњем такмичењу ће добити и бесплатну Global Interrail карту која важи за 5 дана путовања у другом разреду у року од једног месеца.

Пошто се ово такмичење одржава у току трајања „Европске године младих“, тема овогодишњег такмичења је „Истраживање Европе: откривање континента возом у Европској години младих“.

Конкурс је отворен за чланове ЦЕР-а и становнике из земаља Европске уније, као и из Албаније, Босне и Херцеговине, Грузије, Северне Македоније, Молдавије, Црне Горе, Норвешке, Србије, Швајцарске, Турске, Украјине и Уједињеног Краљевства.

На конкурс се могу слати само фотографије снимљене у тим земљама.

Највише 5 фотографија у високој резолуцији треба доставити електронским путем пре 7. октобра 2022. године, преко веб странице Заједнице европских железница и инфраструктурних компанија (ЦЕР) на овом линку.

Радови који су били награђени прошле године, као и сви други детаљи о овогодишњем конкурсу, укључујући и пријаву, могу се погледати на сајту Заједнице европских железница и инфраструктурних компанија(www.cer.be) или на следећем линку.

Posted in Вести.