Mинистар Момировић: Ко намерно оштети возове “Соко” или железничку инфраструктуру, прети му казна од осам година затвора

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре апелује на грађане да се понашају одговорно и да чувају возове и имовину Републике Србије, како би се железнички саобраћај одвијао безбедно и неометано.

„Возови као и железничка инфраструктура припадају свима нама и једино их домаћинским односом можемо сачувати. Држава улаже велика финансијска средства у модернизацију целокупног железничког Сектора и молимо све грађане да се домаћински односе према железничкој инфраструктури и државној имовини“, апелује Момировић.

МГСИ саопштава да је Закон о железници предвидео да се за уништење, оштећење или крађу делова железничке инфраструктуре, без обзира на њихову количину и вредност може изрећи казна затвора од три месеца до пет година, а у случају да неко лице због тога буде тешко повређено или се начини имовинска штета великих размера, казна затвора је од једне до осам година.

Posted in Вести.