Завршена изградња новог железничког моста у Зрењанину

Нови мост изграђен је уместо старог железничког моста преко Бегеја, којим су возови пролазили пуних осам и по деценија.

Нови мост израђен је од демонтираних елемената монтажно – демонтажне конструкције која је била постављена преко Дунава у Новом Саду, док није изграђен нови  Жежељев мост.

Радове на мосту дугом 55 метара извео је конзорцијум фирми који чине „Карин комерц“ из Ветерника, „Челик“ из Бачког Јарка, „Триопројект“ из Београда, као и „Геодетски биро“ из Ветерника.

Поред изградње нове конструкцији моста преко Бегеја, у току је и завршна фаза радова на деловима моста који ће се користити за пролаз пешака. Биће уређени прилази мосту, нова степеништа, пешачке стазе, као и украсно осветљење, чиме читав овај простор добија нови и лепши изглед.                         

Мост на прузи Зрењаинин – Зрењанин Фабрика, који повезује насеља Берберско и Ружа Шулман у овом граду, био је затворен за целокупан саобраћај 4. јануара ове године.

Железнички саобраћај на овој локацији преко преко старог моста на  Бегеју одвијао се још од 1889. После осам и по деценија саобраћаја, стари железнички мост на Бегеју завршио је демонтиран на обали реке.

У прилогу мејла достављамо Вам фотографије железничког моста у Зрењанину, уз нашу сагласност да иг можете користити за ваше медијске активности.

ФОТО: Инфраструктура железнице Србије

Posted in Вести.