На барској прузи због делова контактне мреже лагане вожње и кашњења путничких возова

Због крађе делова контактне мреже изнад железничке пруге на деоници Београд – Ваљево, „Инфраструктура железнице Србије“ била је принуђена да на више места уведе лагане вожње, како би се очувало функционисање и безбедност саобраћаја.

Тако сада на деоницама Барајево – Степојевац (у дужини од шест километра), Вреоци – Лазаревац (у дужини од 1,3 километра)  и Словац – Ваљево (у дужини од око пет и по километра)  путнички возови саобраћају брзином од 30 километара на сат, док је између Лазаревца и Лајковца, у дужини од пет километра  брзина ограничена на свега 20 км/сат.

То значи да на око осамнаест километара пруге између Београда и Ваљева путнички возови путују брзином између 20 и 30 км/сат. Због тога путнички возови на овом делу барске пруге, који је модернизован пре пет година и где је предвиђена брзина и до 100 км/сат, касне и до сат времена.

Поред тога, због крађа делова контактне мреже још на око тринаест километара барске пруге од Ваљева до станице Бранешци уведене су лагане вожње од 30 км/сат.

Posted in Вести.