У Батајници нова железничка станица на првој српској брзој прузи

Пре почетка радова на изградњи пруге за брзине од 200 километара на сат, железничка станица у Батајници била је у најлошијем стању, па је донета одлука да се уместо њене реконструкције, изгради потпуно нови објекат.

Нова станична зграда у Батајници на брзој прузи почела је са радом 20. марта 2022. године, када је успостављен редован путнички железнички саобраћај између Београда и Новог Сада возовима брзином од 200 километара на сат.

Поред нове станичне зграде, уређени су колосеци, перони и надстрешнице, изграђен је потходник и лифт који омогућава брже и лакше кретање кроз станицу. Такође, постављене су нове клупе, станични имобилијар и електронски редови вожње.

Почев од 20. марта из Батајнице ка Београду и Новом Саду свакодневно саобраћа по седам Регио возова, а од 30. марта и још по два Регио експрес воза у оба правца.

Поред тога, након што је од 28. марта 2022. године поново враћен у редован саобраћај и БГ Воз на релацији Батајница – Овча, нова железничка станица у Батајници још је више добила на значају.

У новој станичној згради, много боље услове за рад добило је и железничко особље, а испред станице је уређен и станични трг, који улепшава овај део Батајнице.

Posted in Вести.