Отворена реконструисана железничка станица Нови Београд

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић је након обиласка станице изјавио да ће од данас и БГ Воз поново саобраћати на линији од Батајнице до Овче.

-Железничку станицу Нови Београд пуштамо у функцију. Наравно, има ту још пуно тога да се уради и молим све људе за мало стрпљења. Пуштамо данас и БГ воз преко Батајнице, Земун Поља, Земуна, Тошиног Бунара, Новог Београда до Београд Центра – рекао је Момировић.

Враћамо БГ воз у пуном капацитету и становници Батајнице и Земун Поља коначно ће имати најквалитетнију железничку везу са центром града. Врло брзо, до краја ове године, имаћемо још 18 нових гарнитура и укључити их у БГ воз. Тако да враћамо и ову локалну линију у пуном капацитету – рекао је Момировић.

БГ воз више месеци није саобраћао до Батајнице због завршних радова на брзој прузи.

Министра Момировића у реконструисаној станици Нови Београд дочекао је генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије” Небојша Шурлан.

У железничкој станици Нови Београд уређен је целокупан простор, постављени су лифтови којима се путници могу попети до перона, отворене су благајне за продају возних карата, а у рад је пуштен и велики паркинг за аутомобиле са око 260 места.

Posted in Вести.