УПОЗОРЕЊЕ: Од данас до суботе тестирања на брзој прузи и у ноћним сатима

„Инфраструктура железнице Србије“ због тога посебно апелује и упозорава учеснике у друмском саобраћају на путним прелазима у Батајници и Камендину да строго поштују саобраћајну сигнализацију и прописе, посебно када ови путни прелази буду повремено затварани због проласка мерних кола за динамичко тестирање брзе пруге, како би се сачувала безбедност саобраћаја и заштитили људски животи.

Подсећамо да су за време динамичких тестирања на траси брзе пруге Београд – Нови Сад у функцији два путна прелаза, и то у железничкој станици Батајница и у Камендину. Они  се  повремено  затварају у време проласка мерних кола којима се обавља динамичко тестирање брзе пруге, а обезбеђено је и присуство Саобраћајне полиције.  

И овај пут „Инфраструктура железнице Србије“ поново упозорава грађане да је на прузи за велике брзине Београд – Нови Сад, на којој су у току динамичка испитивања, пешацима и друмским возилима забрањено прелажење преко брзе пруге на недозвољеним местима, на „дивљим“ прелазима и на непрописан начин.

Непоштовањем ових правила грађани директно угрожавају сопствени живот и целокупну безбедност железничког саобраћаја на брзој прузи, а свако неодговорно и непрописно прелажење преко брзе пруге, посебно у ситуацији када се тестирања при максималним брзинама до 200 км/сат обављају и ноћу, може завршити трагично.

Posted in Вести.