Динамичка тестирања брзе пруге Београд – Нови Сад почињу у понедељак, 17. јануара

          Тестирање брзе пруге ће се обављати фазно и по деоницама дуж целе брзе пруге Београд – Нови Сад, а планирано је да ова фаза испитивања траје до 4. фебруара 2022. године.

          Тестирања ће се обављати свакодневно у временском периоду од 7.00 до 17.00 сати,  дакле у видном делу дана и у условима потпуне обуставе железничког саобраћаја на прузи Београд – Стара Пазова – Нови Сад. Динамика тестирања у наведеном периоду зависиће и од температуре и временских услова у којима треба да се обави.

           Због тога ће свакодневно од 17. јануара до 4. фебруара 2022. године, у периоду од 6.30 до 17.30 сати, бити обустављен железнички саобраћај на прузи Београд – Нови Сад, укључујући возове из система београдске градске железнице БГ Воз, као и возова на релацијама од Београда за Руму, Шид и Зворник.

          Динамичко тестирање обављаће воз са мерним колима специјализована за овакву врсту испитивања, која ће по деоницама саобраћати дуж брзе пруге Београд – Нови Сад.

          Током динамичких испитивања пруге за велике брзине између Београда и Новог Сада неовлашћеним лицима забрањен је било какав приступ и кретање перонима и колосецима у станицама и дуж читаве пруге.

          У периоду динамичких тестирања брзе пруге Београд – Нови Сад биће појачано присуство припадника МУП-а и службе обезбеђења дуж читаве ове деонице.

          За време динамичких тестирања на траси брзе пруге Београд – Нови Сад у функцији ће бити два путна прелаза, и то у железничкој станици Батајница (улица Царице Јелене и Шангајска) и у Камендину (улица Јурија Ракитина). Они  ће  повремено бити затварани у време проласка мерних кола којима ће се обављати динамичко тестирање брзе пруге. На ова два путна прелаза биће ангажована Саобраћајна полиција МУП-а Србије,  која ће бити задужена за несметано функционисање друмског саобраћаја преко пруге.

          „Инфраструктура железнице Србије“ апелује и упозорава све учеснике у друмском саобраћају на путним прелазима Батајница и Камендин да поштују саобраћајну сигнализацију и прописе, посебно када ови путни прелази буду повремено затварани због проласка мерних кола за динамичко тестирање брзе пруге Београд – Нови Сад, како би се сачувала безбедност саобраћаја и заштитили људски животи.

Наведено динамичко тестирање брзе пруге између Београда и Новог Сада могуће је реализовати на најефикаснији и најквалитетнији начин једино у условима потпуне обуставе железничког саобраћаја на читавој деоници.

          „Инфраструктура железнице Србије“ се збогф тога извињава свим корисницима услуга због обуставе железничког саобраћају у наведеном периоду на брзој прузи Београд – Нови Сад, а посебно путницима београдске градске железнице БГ Воз.

          О свим даљим активностима на реализацији тестирања пруге за велике брзине, „Инфраструктура железнице Србије“ благовремено ће обавештавати јавност.

Posted in Вести.