Све екипе и механизација “Инфраструктуре железнице Србије” на терену због великог невремена и снежних падавина, највише тешкоћа на барској прузи

Упркос изузетно тешким условима за рад и неприступачном терену, запослени у “Инфраструктури железнице Србије” улажу максималне напоре како би железнички саобраћај функционисао.

Највише потешкоћа током данашњег дана невреме је створило на барској прузи, где су снег, дрвеће и исцупале гране изазвали нестанак напона и оштећења на контактној мрежи.

Тренутно је на барској прузи железнички саобраћај у прекиду због оштећења контактне мреже на четири локације: у Белој Реци, између Ваљева и Ваљевског Градца, код Косјерића и између Ластре и Самаре.

Упркос великом невремену и неприступачном теренy, екипе “Инфраструктуре железнице Србије” успеле су данас да рашчисте одрон на барској прузи код тунела на Златибору.

Тренутно због невремена  на барској прузи у Белој Реци чека само БГ Воз за Лазаревац.

Путници из возова који су због оштећења контактне мреже данас чекали у Ваљеву и Ластри, превезени су аутобусима до својих одредишта.

На свим другим железничким правцима саобраћај се одвија отежано, али без прекида. У читавој Србији снежне падавине и невреме стварају тешкоће у саобраћају возова.

Posted in Вести.