Реконструкција железничког моста у Међувршју код Овчар Бање према плану

Извођачи радова након тога почеће реконструкцију овог моста из правца Овчар Бање. Са почетком радова на поправци железничког моста из правца Овчар Бање, за друмски саобраћај биће затворена саобраћајна трака из Овчар Бање ка Чачку, а отворена у супротном смеру.

Радови на поправци оштећења на железничком мосту код бране у Међувршју, почели су 15. новембра 2021. године. Оштећења железничког моста настала су као последица удара вангабаритних друмских возила у конструкцију моста.

Рок за завршетак радова је  38 календарских дана, а радови се одвијају без потешкоћа.

Вредност радова износи око осам и по милиона динара, а радове изводи „Bricken“ Нови Сад,  у заједничкој понуди са  „MDB Градња“ и „Traffic design“.

Током поправке железничког моста, друмски саобраћај на овој локацији одвија се нaизменичним пропуштањем возила  једном саобраћајном траком. Извођачи радова поставили су саобраћајну сигнализацију и друмски саобраћај одвија се без тешкоћа и већих застоја.

„Инфраструктура железнице Србије“ упозорава и апелује на возаче друмских возила да у зони извођења радова поштују сигнализацију и возе пажљиво и одговорно, са циљем очувања безбедности свих учесника у саобраћају.

Posted in Вести.