Почиње реконструкција железничког моста у Међувршју код Овчар Бање, друмски саобраћај наизменичним пропуштањем возила једном саобраћајном траком

У складу са одредбама правилника о техничким условима и одржавању доњег строја железнчких пруга, поступком јавне набавке изабран је извођач радова  „Bricken“ Нови Сад,  у заједничкој понуди са  „MDB Градња“ и „Traffic design“, који ће изводити радове  на поправци оштећења која су настала на овом железничком мосту, на прузи  Сталаћ – Краљево – Пожега.

Вредност радова износи око осам и по милиона динара.

Током извођења радова на поправци оштећења на железничком мосту, биће промењен начин регулисања друмског саобраћаја на овој локацији.

Током поправке железничког моста, друмски саобраћај на овој локацији одвијаће се неизменичним пропуштањем возила  једном саобраћајном траком. 

Прво ће за саобраћај друмских возила бити затворена десна саобраћајна трака у смеру ка Пожеги.

Организација  регулисања друмског саобраћаја и постављање саобраћајне сигнализације је у обавези извођача радова.

„Инфраструктура железнице Србије“ упозорава и апелује на возаче друмских возила да у зони извођења радова поштују сигнализацију и возе пажљиво и одговорно, са циљем очувања безбедности свих учесника у саобраћају.

Радови се изводе према урађеној техничкој  документацији и према  Пројекту  саобраћаја и саобраћајне сигнализације.

За радове на поправци оштећења на овом железничком мосту  постоји сагласност ЈП „Путева Србије“ и Решење о одобрењу, које је издало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Posted in Вести.