Најоштрије осуђујемо вандализам у железничкој станици Овчар Бања, чија је реконструкција у току

У тренутку када „Инфраструктура железнице Србије“ и држава издвајају скоро 17 милиона динара за обнову железничке станице која је пре тога била потпуно руинирана, напуштена и уништена, овакав чин дивљаштва за сваку је осуду и не може да има апсолутно никакво оправдање. Несхватљиво је да било коме и из било којих побуда не одговара да Овчар Бања има лепу, модерну и савремену станицу.

Железничка станица у Овчар Бањи пуне 43 године до сада није била реконструисана, а деценију и по у њој није било железничког особља ни чуварске службе. И сада, када је коначно сређујемо и градимо након четири деценије, неко себи даје за право да руши један од будућих најлепших објеката у Овчар Бањи! Станицу која ће бити уређена, у којој ће бити и железничари, и чуварске службе, и видео надзор, да се овакве ствари никада некажњено не догађају.

Сама станична зграда и станични плато биће комплетно уређени, санирана фасада, кров, унутрашњи зидови и подови, а нови изглед добиће и целокупан простор око станице.

Сломљени прозори неће угрозити скори и успешан завршетак радова на реконструкцији станице.

Ово нити је први, а тешко да ће бити и последњи пут да се железничка имовина и објекти уништавају. Такве случајеве већ имамо и на објектима који припадају прузи за велике брзине, чија је изградња такође у завршној фази.

И док држава издваја милијарде евра да би изградила нову, модерну, ефикасну и савремену железницу, неко даје себи за право да руши и уништава објекте који су за опште добро и у интересу свих грађана Србије.

„Инфраструктура железнице Србије“ чини све што је у нашој моћи да то спречимо и вандализму станемо на пут, а у томе очекујемо пуну помоћ, подршку и сарадњу и свих државних органа.

Posted in Вести.