Реконструисана још четири путна прелаза на прузи Свилајнац – Деспотовац. У септембру уређено укупно осам прелаза на овој прузи, први пут након шест деценија

Радови на путним прелазима обезбеђеним знаковима вертикалне друмске сигнализације извођени су периоду од 7.30 часова до 16.30 часова и за то време у потпуности је био обустављен железнички и друмски саобраћај. Обезбеђени су алтернативни правци док су у току радови на сваком од ових путних прелаза, тако да није било проблема у функционисању друмског саобраћаја.

На овим путним прелазима обављена је замена коловозне решетке чиме је побољшана безбедност приликом преласка преко пруге. На њима је привремено постављен туцаник и ризла како би био омогућен саобраћај, да би потом трајно биле постављене бетонске плоче.

Последњи пут ови путни прелази реконструисани су давне 1958. године. „Инфраструктура железнице Србије“ ове радове финансира из сопствених извора, а ради ефикасности у пословању на овим прелазима биће уграђене шине и прагови скинути са магистралних пруга у Србији, чиме ће бити остварене уштеде у пословању.  

На овој деоници пруге у железничкој станици Ресава током октобра почеће и радови на замени коловозне решетке у дужини од 300 метара.

На прузи Свилајнац – Деспотовац предвиђено је уређење укупно 11 путних прелаза. Крајем августа реновиран је један, а првих дана септембра радници Секције за грађевинске послове из Пожаревца „Инфраструктуре железнице Србије“  реконструисали су још четири путна прелаза на траси пруге Свилајнац- Десппотовац. Радови на преостала два путна прелаза биће обављени првог викенда у октобру.

Тако ће бити завршено уређење путних прелаза на деоници од Свилајнца до Деспотовца које није рађено више од 60 година.

Средином јуна овe године настављени су радови на реконструкцији пруге Свилајнац – Деспотовац, укупне вредности 21,4 милиона евра. До сада је завршено више од 80 одсто предвиђених радова, а планирано је да ова деоница буде завршена до краја године.

Posted in Вести.