На путном прелазу Колари због реконструкције од 17. до 25. јула без друмског саобраћаја

          Путни прелаз Колари налази се на укрштању пруге Јајинци – Мала Крсна, са државним путем II б реда 352 (веза са 153 – Колари – Селевац – Смедеревска Паланка), на једној од три денивелисане саобраћајне петље којима се може стићи до Смедерева.

          Током трајања радова на реконструкцији путног прелаза Колари, друмски саобраћај ће се одвијати према пројекту привремене сааобраћајне сигнализације, који је урадио Саобраћајни институт ЦИП.

          Према том пројекту, током реконструкције на путном прелазу Колари, друмски саобраћај између Београда и Ниша одвијаће се на преостале две саобраћајне петље Водањ и Смедерево.

          На путном прелазу Колари током извођења радова биће постављена саобраћајна сигнализација, уклоњени непотребни саобраћајни знакови који не одговарају новонасталој ситуацији и предузете све потребне мере са циљем безбедног одвијања саобраћаја.

          Радове на путном прелазу Колари изводи предузеће „Енергопројект Нискоградња“, а у оквиру реконструкције пруге Јајинци – Мала Крсна.

          Реконструкција путног прелаза Колари обавља се у оквиру реконструкције и модернизације 68,8 километара пруге Јајинци – Мала Крсна, која обухвата замену шина, прагова и контактне мреже, као и грађевинско уређење 31 путног прелаза на овој деоници.

Posted in Вести.