Инфраструктура железнице Србије и Град Лесковац обновили путни прелаз Печењевце

Комплетан посао је обављен у једном дану, уз одвијање друмског саобраћаја алтетнативним правцима, док је затвор железничког саобраћаја трајао од 8:10 до 14:30, после чега се радило у времену између два проласка воза.

Посао на уређењу путног прелаза Печењевци вредан је 2,5 милиона динара.

          Радове је обишао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који се на градилишту путног прелаза  обратио представницима медија, истакавши да је ово још једна потврда успешне сарадње локалне самоуправе и јавних предузећа.

         „Железница је на територији нашег града уредиле све прилазе осим овог. Један је код Богојевца, у близини Капиатол парка, на улазу у насеље Подрум, код фабрИке Младост и у селу Грабовница. Данашњим радовима је читава територија нашег града на укрштању локалних  и државних путева, са пругама покривена савременим пружним прелазима“, казао је Цветановић, додајући да је реч о једном од најфреквентнијих прелаза.

          Директор ЈП „Убанизам и изградња“ Новица Николић и шеф Секције за грађевинске послове “Инфраструктуре железнице Србије” Иван Стевчић  објаснили су да се постављају шине и уграђују нови прагови, те да ће се асфалтирати прелаз, као и прилази површине око 300 квадратних метара

          Радове на железничкој инфраструктури комплетно је обавила Секција за грађевинске послове из Ниша, а пут преко пруге уредила је фирма “Траце”, коју је ангажовао Град Лесковца.

Posted in Вести.