Аутоматизован путни прелаз “Ђорђево” код Лесковца, на железничком Коридору 10

Након изведених радова, подигнут је ниво осигурања на овом путном прелазу, чиме је безбедност саобраћаја на укрштању једноколосечне електрифициране магистралне пруге и пута  значајно унапређена.

Путни прелаз „Ђорђево“ опремљен је аутоматским уређајем изведеним у електронској технологији са даљинском контролом, са два светлосна путопрелазна сигнала са јакозвучним звонима и два полубраника који затварају обе коловозне траке са обе стране друмске саобраћајнице.

У оквиру изведених радова,  уграђена је и  друмска вертикална и хоризонтална  сигнализација,  како би путни прелаз био што уочљивији  и подигао  будност свих учесника у друмском саобраћају.

Иначе, ово је други путни прелаз у близини Ђорђева, на железничкој магистрали Ниш – Прешево, који је „Инфраструктура железнице Србије“ аутоматизовала. Први је изграђен 2019. године.

„Инфраструктура железнице Србије“ наставиће и у наредном периоду да подиже ниво осигурања и безбедности саобраћаја на путним прелазима широм Србије.

Међутим, и овај пут апелујемо и упозоравамо да само поштовањем прописа и саобраћајне сигнализације на путним прелазима могу да се спрече несреће и сачувају људски животи.

Posted in Вести.