Томислав Момировић – нови министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Држава наставља улагања у железницу

Премијерка Ана Брнабић је у свом уводном излагању, између осталог, акценат ставила на железницу и истакла да се наставља са модернизацијом и реконструкцијом железничке мреже.

„Следеће године почињемо са радовима на деоници брзе пруге Нови Сад – Суботица и са модернизацијом пруге Ниш – Димитровград, а истовремено радимо на припреми пројектно-техничке документације за модернизацију пруге од Београда до Ниша и од Ниша до Прешева“, поручила је мандатарка Ана Брнабић. Такође је истакла да „након завршетка припреме документације чија је израда у току, започећемо са радовима на реконструкцији барске пруге, чиме ће главни железнички правци на Коридорима 10 и 11 у потпуности бити покривени“.

Она је напоменула да ће убрзо бити готова и техничка документација за изградњу савременог Диспечерског центра из кога ће се управљати целокупним железничким саобраћајем у Србији, чији се завршетак очекује 2023.године, као и да ће радови на брзој прузи Београд – Нови Сад бити готови крајем наредне године и да ће наши грађани између ова два града возовима путовати 25 минута.

Томислав Момировић, нови министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду. Од 2007. године запослен у предузећу „Мона“ на месту саветника,  а након тога преузима функцију генералног директора „Мона хотел менаџмента“ од оснивања нове компаније 2011. године.

Председник ове компаније Момировић постаје 2016. године, а након само годину дана започела је изградња новог хотела у Београду „Мона Плаза“, чиме је реализована највећа инвестиција у историји компаније.

Хотел „Мона Плаза“ отворен је фебруара 2020. године, а поред овог објекта, компанија „Мона Хотел Менаџмент“ управља са још три хотела („Златибор Мона“ на Златибору, „Јавор“ у Кушићима и „Арго“ у Београду), као и једним резиденцијалним објектом у Будви „Vila Bellа”.

Нови министар активни је учесник у пословном удружењу – ХОРЕС, (Удружење хотелијера и ресторатера – Пословно удружење хотелско угоститељске привреде), где је од 2009. до 2013. године обављао функцију председника Управног одбора, а од 2013. године је председник Скупштине овог пословног удружења.

Posted in Вести.